Tlf: 69 12 69 00   –  Se åpningstider
Hvordan komme i gang?
treningsveiledning
Trenger du hjelp med å komme i gang?

Veien til å komme i gang er faktisk ikke så lang og tung som du kanskje tror. Her er noen enkle tips..

1. Kom deg over dørstokken. Uansett hva du begynner med, så må man komme seg opp av sofaen.

2. Mange treningssentre er faktisk ikke så farlige som du tror. Vi tilbyr hjelp med å sette opp mål, treningsprogrammer, oppfølging, finne riktig treningsform tilpasset ditt behov og din form.

3. Start rolig, og finn en rutine som er oppnåelig. 1 gang per uke, er ekstremt mye bedre enn ingen. Uansett antall, husk at dette er ukas viktigste oppgave. De første ukene skal du begynne rolig. Ikke bli revet for mye med og start for hardt. Det skal være gøy, og det er gøy når man kjenner mestring. Etter hvert som man kommer i gang, og føler seg klar kan begynne å øke intensitet/tyngde.

4. Sett deg motiverende og oppnåelige mål. Det er viktig for at du skal forstå hvorfor du starter, og målet vil hjelpe å dra deg opp av sofaen om man har en tung dag.

5. Få hjelp. På Sports Club Sarpsborg har vi fysioterapeuter, medlemsrådgivere, treningsveiledere, personlig trenere, instruktører og resepsjonister som tar deg i mot, gir deg tips og hjelper deg på veien. 

6. IKKE stress! Trening skal ikke forbindes med noe negativt. Stresser man til og fra trening, så rekker man ikke å nyte det man har bygd opp etter en økt. Da vil følelsen være at dette var kun nok en stressfaktor i hverdagen. Gå alltid innom kaffekroken, massasjestolen eller badstuen o.l etter hver økt. Tren 5 minutter kortere slik at du får tid til dette. Det fører til en god-følelse som du drar med deg ut av treningssenteret, som igjen gjør at du raskt finner treningsgleden.Hva kan vi hjelpe deg med?
Da tilbyr vi en kostnadsfri og uforpliktende personlig helseplan! Den hjelper oss å kartlegge ditt helsemål, motivasjon og hvilke tilbud som passer deg. Vi tilbyr gratis treningsveiledning til alle, i tillegg til fysioterapi og personlig trenier for deg som trenger tettere oppfølging og hjelp. Vi er et "ujålete" og lite formelt treningssenter, som har høyt fokus på trivsel og godt og bredt treningstilbud.

Mange har lyst til å komme i gang, men vet ikke helt hvordan man skal komme i gang eller hva et treningssenter innebærer. Er det kun for de som er godt trent, er det kun for idrettsutøvere og kroppsbyggere? Svaret er nei! De fleste blir veldig overrasket første gang de oppsøker et treningssenter, for det er faktisk en overvekt medlemmer som trener på grunn av at helsen krever det. Det vil si at man må trene på grunn av en fysisk eller psykisk plage, en livsstilssykdom eller lite energi m.m. Dette er helsesituasjoner som fører til økt motivasjon, da man ser at plager reduseres ved hjelp av trening. 

På Sports Club Sarpsborg er vi vandt med alle typer mennesker, plager og bakgrunn da mange av våre medlemmer har startet som uføretrygdede, pasienter, via ulike tiltak og/eller for å finne en sosial og sunn arena. Vi har blant Norges lengste snitt-lengde på medlemskap. Ingen ønsker å være en støtte medlem, og derfor er trivsel, glede og oppfølging viktig for at man skal forbli en fornøyd medlem som benytter seg av medlemskapet!


Her en noen flere tips:

Få deg et treningsprogram 
Et individuelt treningprogram som du kan følge er kjempe viktig. Går man rundt uten mål og mening og lite kunnskap om hva som må til, så vil du raskt miste gleden og du vil sannsynligvis aldri nå ditt helsemål. Et kort og effektiv treningsprogram, hvor du trener de største muskelgruppene, og tar hensyn til evt. plager, er motiverende både pga at du vil se fremgang veldig raskt, og du vil forhåpentligvis føle deg bedre i løpet av kun et par uker. Å ha en plan for økten gjør også at du kan dra hjem med god samvittighet da du vet at  "jobben" er gjort. Har du ikke treningsprogram, ønsker du nytt eller trenger du tettere oppfølging, så MÅ du ta kontakt med oss. Gjerne ta en prat med oss i resepsjonen slik at vi kan finne den oppfølgingen som du ønsker. Evt kontakt oss her. Minner om at vi på Sports Club Sarpsborg ALLTID tilbyr gratis treningsveiledning.

Nå dine treningsmål
Det er mye forskning som viser at motivasjonen og fokuset vårt økes når vi har klare mål. Det gjelder i livet, på jobben, i relasjoner, på skolen, men også når det gjelder trening og helse. Et mål og en plan føler til økt interesse, bedre rutiner, høyere fokus og dermed økt motivasjon og glede. Det fører også til at du kan måle fremgangen som øker tilfredsheten og "god-følelsen" som er resultatet av bedre helse. Vi har både medlemsrådgivere, fysioterapeuter, personlig trenere og treningsveiledere som kan hjelpe deg og sette opp en god plan for deg. Husk at et helsemål kan være å få litt mer energi, mindre smerte. Det må ikke innebære å vinne Birken :-)

Eksempler på mål, kan være:
- Å få nok energi til å orke og følge opp barna og/eller andre daglige gjøremål
- Å klare ulike ritt
- Å bestige ulike topper
- Å klare en full arbeidsdag uten å bli helt utslitt
- Øke sin styrke, bedre balansen og/eller koordinasjon m.m.
- Gå ned i vekt / gå opp i vekt
- Redusere smerte / leve uten smerte
- Opprettholde helsen
- Øke livsgleden
- Ha ulike idrettsrelaterte mål
++

Lag en plan og følg den
En skriftelig plan og mål er ofte den store forskjellen på om du lykkes på kort eller lang sikt. Trening bør sees som en del av "jobben" hver uke. Det er den som gjør deg sterk, gjør at du orker å være glad, produktiv og hjelpe andre. Vi hjelper deg med å sette opp planen, og vi vil at du faktisk skal få nyttårsforsettet til å vedvare.

Trening med mening
Over 70 % av alle som begynner på et treningssenter har som mål å gå ned i vekt. Det er smart å tenke igjennom dette, da veldig mange faktisk endrer målet etter kort tid da man ser at helse-effekten og selvfølelsen er viktigere enn å gå ned i vekt. Det er mål som er enklere å forholde seg til over tid, og med gode rutiner så vil sannsynligvis vekten også reduseres som en liten bonus.

Tren sammen med andre
Vi ser at de som velger gruppetrening og/eller TEAM-trening (med personlig trener) øker sannsynligheten for regelmessig trening. Gode rutiner er nesten et "must" og man vil med gode rutiner raskt få treningen inn som en av ukens viktigste prioriteringer. Derfor å ha en tid å forholde seg til, samt det sosiale ved å trene sammen med andre, vil øke treningsgleden for de aller fleste. Er du mer glad i å trene styrke- og kondisjonstrening på egenhånd, husk at å trene med en venn også øker sannsynligheten for å lykkes over tid. Spør din treningsveileder, PT eller fysioterapeut om tips og råd til hvilke gruppetreninger som passer for deg.

Ha det gøy!
Kjedelig trening blir et ork over tid. Finn det treningstilbudet som du elsker, og som gjør at du gleder deg til å komme tilbake! Om det er dans, styrke, crossfit-inspirert trening, spinning, løping, yoga eller andre treningsformer så er alle treningsformer gode. Aktivitet er bra, og om du finner noe som interesserer deg, så økes motivasjonen.

Stress ned - reduser økten med 5 minutter og nyt "god-følelsen"
Hverdagen preges av mye stress for mange. Å øke stressnivået enda mer ved å innføre trening som en rutine, vil for mange medføre enda mer stress. MEN(!), dette gjelder kun om man ikke planlegger uken. Vi anbefaler derfor alle med barn å ta med barna, slik at de kan leke i lekelandet, og du kan ta vare på deg selv. Vi anbefaler også å redusere noe av andre tidstyver (Facebook, spilling, tv-titting m.m.) og legge inn 1-3 økter per uke. Vi ser også at de som ikke stresser inn og ut av treningssenteret, men tar seg en kaffe/te og roer i noen få minutter i kaffekroken før eller etter trening øker trivselen. Treningen blir da raskt en positiv del av uken, og noe du gleder deg til. Hos oss får ut oppfylt 3 ønsker samtidig; 
1.  Dekk ditt sosial behov
2. Tilfredstill helsebehovet
3. Øk selvfølelsen og trivselen
God trening - Sports Club Sarpsborg
Jeg ønsker en uforpliktende gjennomgang
Kontakt
Flere tjenester
Tjenester
Relaterte nyheter
101679741_190459768860069_4564934775424417792_n
18.06.2023 20:31
Velkommen til årets Morgenfuglen - 1. juli
340566748_540657024888429_4904138284783436164_n
18.04.2023 23:22
Endelig! Nye lanseringer av våre Les Millsprogrammer
godt%20voksen
16.04.2023 14:05
Hvorfor trene på treningssenter?
trugolf1-kopi
11.04.2023 12:56
Nyhet!
Les mer
Nyhet!
Relaterte sider
Helse og trivsel
Helsehuset SCS
Seniortrim
Styrketrening og kondisjon
Vi hjelper deg i gang
Personlig Trening
Fysioterapi og trening
Gruppetrening
Trening for alle
Uansett hvilken motivasjon du har for å begynne å trene, kan Sports Club Sarpsborg bistå deg og hjelpe deg til å nå dine mål.
Se treningstilbud
Gruppetrening
Meld på
Meld deg inn
GRATIS PERSONLIG HELSEPLAN
Kontakt oss i dag, og vi gir deg en uforpliktende helse-kartlegging (personlig helseplan) til en verdi av kr. 500,-
En personlig helseplan hjelper oss å tilrettelegge et riktig tilbud for deg, slik at du øker sannsyngheten for at du skal nå dine helsemål.
Motta min uforpliktende gratistime
Bli medlem